1, 2, 3... Sylwester 🥂 💃Za moment powitamy Nowy Rok i będziemy wymyślać nowe postanowienia 🤔 A zatem! Zanim po raz kolejny pomyślimy - ograniczam/rezygnuję ze słodyczy polecam ten rok pożegnać właśnie w tym klimacie 😂 Słodko, smacznie i szczęśliwie 😊
Muffinki z ciasta francuskiego
Składniki:
- 1/2 ciasta francuskiego
- 40 g kaszy jaglanej
- 200 ml mleka sojowego
- dżem morelowy
- banan (pokrojony w kostkę)
- kilka kostek gorzkiej czekolady ( startych na tarce)
1. Rozwałkuj ciasto i pokrój je na 6 równych kwadratów.
2. Gotuj kaszę z mlekiem sojowym aż powstanie zbita masa.
3. Włóż ciasto do muffinkowych foremek i kolejno nakładaj warstwy:
* dżem
* banan
* czekolada
4. Połącz rogi wystającego ciasta na górze.
5. Piecz w piekarniku nagrzanym na 200°C przez około 30 minut.
6. Jak muffinki ostygną wstaw je na min. godzinę do lodówki.
#bonapetit 💚
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz