stycznia 02, 2019

Spaghetti z dynią


Dzień dobry, w ten pochmurny, deszczowy poranek. W Warszawie plucha straszna, gdyby nie trzeba było to chętnie z domu bym nie wychodziła i świat podziwiała tylko zza okna 🙄 Dlatego jeśli gdzieś tam świeci słońce to prośba o podzielenie się nim ☀️🙏 Jeśli jednak i u Was pogoda mało przyjemna to polecam zjeść coś dobrego. Jeśli ten dzień nie może być kolorowy to niech chociaż będzie smaczny 😊



Spaghetti z dynią
Składniki:
  • 200 ml bulionu
  • 160 g puree z dyni
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • ser z nerkowców
  • sól, pieprz - makaron
  • natka pietruszki
Przygotowanie:
1. Upiecz/ugotuj dynię, a następnie zblenduj na gładkie puree.
2. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
3. Dodaj do puree wszystkie pozostałe składniki (poza serem i pietruszką) i zblenduj.
4. Połącz sos z cebulą, dodaj pokruszony ser i gotuj przez 15-20 minut.
5. Do sosu włóż ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj.
6. Na talerzu danie posyp delikatnie natką pietruszki.
#bonapetit 💚




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 One Polish Vegan , Blogger