października 20, 2018

Krem z kukurydzy

Dzień dobry kochani w ten przecudownie mżawkowy dzień 😎 Jeśli jest Wam przykro, że piękna złota jesień zamienia się powoli w szarą jesień, to nie martwcie się, pomyślcie, że oznacza to tylko, że z dnia na dzień przybliżamy się do wiosny 🌼 A gdyby to Was nie przekonywało to zróbcie sobie na obiad słoneczną zupę. Taką dobrą, że aż słów brak 😋 😁 Dlatego już nic nie mówię tylko śle Wam przepis. A Wy dajcie później znać w komentarzach, czy się sprawdziła 😉


Krem z kukurydzy
  • 500 g kukurydzy
  • 1/2 cebuli
  • średniej wielkości ziemniak
  • 1/2 l bulionu
  • sól
  • (Opcjonalnie 2 łyżki mleczka kokosowego)

Przygotowanie:
1. Kukurydzę i pokrojoną w kostkę cebulę włóż do piekarnika nagrzanego na 180°C, na 20 minut.
2. Włóż do miski upieczoną kukurydzę, cebulę, ugotowanego ziemniaka i wlej bulion. Dodaj do smaku sól ( i ewentualnie mleczko).
3. Blenduj na gładką masę.
4. Po nałożeniu zupy posyp ją natką pietruszki. 
#bonapetit 💚




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 One Polish Vegan , Blogger